به گزارش پارتیان امروز ، حجت الاسلام شریعتی نژاد افزود: شاعران نشاندهنده اهمیت روحانی در ادبیات شعری خود هستند.
وی همچنین به مسئله خلا معنویت اشاره کرد و گفت: «شعر می تواند بشریتی را که گرفتار چهار بحران در جامعه کنونی است نجات دهد.،که یکی از آنها خلا معنویت است و شاعر می تواند با ادبیات خود این معنویت را در جامعه ترویج نماید.»
امام جمعه آشخانه همچنین به تاسیس یک خانه شعر اشاره کرد و گفت: « امیدوارم با تاسیس این خانه شعر در این خانه بتوانیم ادبیات شعری که از روح شاعران بر می خیزد را در بین جوانان که سرچشمه ادبیات فکری و روحی جامعه هستند عرضه کنیم.»
در آیین یادبود استاد احمد عضدی، جواد بهادری فرماندار آشخانه نیز بر خدمات استاد احمد عضدی تاکید کرد و گفت: «شاعران سربازان جنگ نرم و شناختی ولایت هستند».
سربازان جنگ نرم شاعران ولایت
فرماندار آشخانه گفت: «استاد عضدی در عین شاعری حوزه علمیه رفت در مکتب خانه سواد یاد گرفت و فرهنگ ایران و ایرانی بودن را به تمام دنیا برد و اسلام را به تمام دنیا مخابره کرد».
وی اظهار داشت: عضدی «تمام زندگی خود را وقف فرهنگ و بر کتاب گذاشت و ترجمه قرآن به کرمانجی نیز از جمله عنایتی بود که خداوند به ایشان داد تا توانست قران و بسیاری از کتابهای دینی را به کرمانجی ترجمه نماید».
در این مراسم، مسعود مرواری، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: «استاد عضدی زندگی خود را وقف فرهنگ و ادب کرد. اکنون بر عهده ماست که با تلاش مضاعف، آثار ارزشمند ایشان را برای نسلهای آینده زنده نگه داریم و مفاخر فرهنگی خود را بهدرستی معرفی کنیم.»
تأکید بر زنده نگه داشتن میراث فرهنگی و ادبی
مهدی رستمی از شاعران شهیر استان نیز با اشاره به جایگاه والای استاد احمد عضدی، گفت: «احمد عضدی، با پژوهشهای خود در حوزه فرهنگ عامه، شعر کردی و جمعآوری واژگان کرمانجی، نقشی کلیدی در حفظ و ترویج فرهنگ بومی ایفا کرده است.
در ادامه مراسم، شاعران برجسته استان به قرائت اشعار خود پرداختند و با اشعارشان از جایگاه والای این نویسنده و محقق فرهنگی تقدیر کردند.
فضای این مراسم سرشار از احترام و ستایش نسبت به نقش استاد احمد عضدی در توسعه فرهنگ کرمانجی و میراث ادبی منطقه بود.
در پایان این مراسم یادبود از خانواده مرحوم عضدی نیز تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
استاد عضدی در سال ۱۳۲۵ در آشخانه متولد و در سال ۱۴۰۳ دار فانی را وداع گفت؛ استاد عضدی بیش از ۴۰ تألیف ارزشمند در حوزه نشر داشته و در سال ۱۳۹۰ نیز بهعنوان ناشر نمونه ملی شناخته شده بود.»
عضدی از جمله شاعران مطرح ایران بود که کارهای ادبی خود را با موضوعات اسلامی و فرهنگی دنبال میکرد و ترجمه قرآن به کرمانجی از مهمترین کارهای ایشان محسوب میشود.